6.10.2008

Sadonkorjuussa


Lokakuinen lauantai-aamu valkeni kovin pilvisenä, ei ehkä kaikkein motivoivin sää viettää päiväänsä ulkoilmassa. Siis ainakin tällaisen kaupunkilaisen mielestä.. Mutta kun ollaan ja elellään kerran Elsassissa, niin pitäähän sitä edes kerran viininkorjuuseen osallistua, kuuluu varmaan yleissivistykseenkin! Ja toisaalta, enpä ole kyllä Suomessakaan osallistunut maalaistalon elämään edes heinätalkoiden verran... Dahlenin perheen viinirivit Dorlisheimissa kerätään vielä perinteisellä menetelmällä käsin, joten leikkurit käteen, kumpparit jalkaan (Voi ei! Niitä nokioita olisi sittenkin tarvittu täällä Ranskanmaalla! ) ja töihin.

Ja mikäs oli kerätessä: aurinko tuli sittenkin esiin, maisemat olivat upeat ja aloittelija oppi taas paljon uutta tästäkin viininvalmistuksen etapista (kiittäen kauniisti kärsivällisyydestä "tyhmien" kysymysten äärellä! )

Lounasaikaan ilmestyi rinteeseen piknikpöytä talkoolaisille elsassilaisine antimineen: choucroutia, juustoa, jälkiruokapiiraita. Unohtamatta viinejä ja snapseja! Ja jos haluaa tietää mitä tämän vuoden sadosta tuli, täytyy osallistua ensi vuonna uudestaan...
Tällä kertaa työurakka loppui jo puolilta päivin (josta syystä saimme nauttia lounaastamme pitkän kaavan mukaan.. ) . Harjoittelija sai vielä patikoida viinirinteillä iltapäivän syksyn värien loistossa, todeten, että kannatti sittenkin raahautua matkaan aamulla! Vain isännän työpäivä ei ollut vielä tehty, jono cooperatiivilla oli pitkä... Lisää kuvia päivästä diaporama- esittelyssä:
Kirsi

Ei kommentteja: