28.1.2009

Valkealla järvellä valkeissa maisemissa

Alunperin talvirieha oli tarkoitus järjestää Champ du Feulla, pulkkamäen merkeissä, makkaraa ja hampurilaisia grillaten, mutta suunnitelmat muuttuvat usein kuten ilmatkin. Champ du Feun lumen puutteen vuoksi jouduimme etsimään lähietäisyydeltä uuden kohteen jossa olisi lunta. Päätimme muuttaa talviriehamme kohteeksi Lac Blancin.

Ilma oli kuulas ja aurinkoinen ja perille laskettelukeskukseen tullessamme avautui eteemme aivan upea pulkkamäki. Olimme hieman myöhässä sovitusta aikataulusta, joten päätimme asettua aloillemme ja kaivaa pulkat peräkontistamme.
Sitten muutaman laskun jälkeen saimme tiedon, että yhden perheen auto oli hajonnut matkalla kohteeseen ja toinen porukka oli nyt heitä auttamassa, kaikkien odottaessa hinausauton saapumista.

Kun sitten viimeinkin saimme kännykkäyhteydet toimimaan, saimme kuulla, että se toinen porukka on toisella puolella vuorta, jossa ei ole pulkkamäkeä, joten mieheni lähti heitä sitten sieltä noutamaan.

Ebba ja Leo laskivat sydämensä kyllyydestä niin pulkalla kuin liukureillakin, sillä aikaa kun minä sydän syrjällä seurasin heidän hurjia laskuja. Tunnelma oli muutoinkin kuin alpeilla konsanaan, ei puuttunut kuin grilli, grillattavat ja grillaajat!
Auringon jo alkaessa laskea, saapui mieheni osan porukan kanssa takaisin. Grilliä ei meillä valitettavasti ollut, koska se oli mennyt hinausauton kyydissä takaisiin Strasbourgiin, joten päädyimme paikallisen ravintolan hoiviin. Tankkauksen jälkeen laskimmekin vielä monet laskut, jottei Ainon ja Paulin tarvinnut turhaan odotella mäkeen pääsyä. Illan suussa pakkasimme pulkat ja laskijat Citikkaamme ja seitsemän hengen seurueella ajelimme posket punaisina ja uupuneina takaisin kohti Strasbourgia.

Veera T.

Ei kommentteja: