10.11.2008

Holiday on Ice 31.10.2008


Me seuralaiset lähestyimme ihastellen Strasbourgin uusinta Zenith-juhlakompleksia, joka loisti Pyhäinpäivän aattoillassa kuin suuri oranssinen Halloween- kurpitsa. Olimme tulleet katsomaan ”Holiday on Ice” – esitystä. Jääshoun tämän vuoden teemana on ”Spirit” eli Henki. Eri kuvaelmien nimet kertovat hyvin musiikin, pukujen ja liikkeiden tyylistä. Herääminen, Luominen, Auringon nousu, Seesteisyys, Punainen dynastia, Kaupunkikuva, Haukkakallio ja Valon juhla.
Huipputasoinen ryhmä on monikansallinen. Sen upea-asuiset 30 luistelijaa liukuivat taidokkaasti ja kuvionsa halliten vain 42 metriä pitkällä ja 18 metriä leveällä radalla. Rytmikkäille esityksille antoi lisäloistoa luistelijoitten mukana kiemurtavat lohikäärmeet, hauskat aasit tai lentelevät linnut ja leijat. Teemojen mukaan liikuimme eri mantereilla, puvut ja rekvisiitta olivat sen mukaiset. Vaihtelevat ja moniväriset valotehosteet hoituivat katosta riippuvassa metallikiemurassa istuvien kuuden valomestarin avulla.

Luistelijoista monet ovat entisiä taitoluistelun olympiavoittajia ja maailmanmestareita. Kukaan ei kaatunut, kukaan ei erehtynyt vaikeissa kuvioissaan, vaan esitys oli täysin hallittu, värikäs ja kiehtova kokonaisuus. Yhtä hieno saavutus olisi monilta mahdoton ilman luistimiakin.

Iltaan tyytyväinen
M-L.Mall

Ei kommentteja: