8.9.2008

Strasbourgin Suomi-koulu

Ympäri maailmaan toimivien Suomi-koulujen päätavoite on ylläpitää suomen kieltä,
tutustuttaa oppilaat suomalaiseen kansanperinteesiin, käytös- ja tapakultuuriin. Koulu toimii myös muiden paikkakunnalla toimivien instanssien lisäksi yhdyspaikkana suomalaisperheiden välillä.

Strasbourgin Suomi-koulu on tarkoitettu kaikille sukujuuriltaan suomalaisille lapsille. Koulu kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa lauantai-iltapäivisin Lucie Bergerin tiloissa. Koulu on kaupungin keskustassa paloaseman lähellä. Osoite: CPES site Lucie Berger, 1 rue des Greniers, 67000 Strasbourg.

Lapset työskentelevät iän ja kielitaidon mukaisissa ryhmissä. Pienten ryhmässä (3-5v.) lapset leikkivät, laulavat ja askartelevat. Keskiryhmässä (6-8v) he rikastuttavat sanavarastoaan tutustumalla perinteisiin suomalaisiin juhliin laulujen, tarinoiden ja myös askartelun avulla. Isojen ryhmässä (yli 8v.) tutustumme suomen kielen ja ranskan kielen ääntämiseroihin, kehitämme suomen kielen kirjoitus- ja lukutaitoa, kartutamme sanavarastoa. Tutustumme myös suomalaisiin perinteisiin, käytös-, ja tapakultuuriin laulaen ja askarellen.

Suomi-koulu järjestää myös omia tapahtumia, retkiä ja juhlia.

Suomi-koulu pyrkii tukemaan kaksikielisten perheiden lasten kielen taitoa ja lujittamaan heidän suomalaista identiteettiä mahdollisuuksiensa mukaan.

Suomi-koulu kokoontuu ensimmäisen kerran kesäloman jälkeen lauantaina 13.9.2008 kello 14.00.
Syksyn koulupäivät ovat: 13. syyskuuta, 27. syyskuuta, 11. lokakuuta, 18. lokakuuta, 8. marraskuuta, 22. marraskuuta ja 6. joulukuuta 2008.

Ei kommentteja: